zondag 10 februari 2013

Instructies tasje en mini envelopjes


Zoals beloofd hierbij de instructies voor het tasje en de mini envelopjes....


Om het tasje te maken neem je een stuk cardstock of designer paper van 30 x 15.

Je maakt rillijnen op 2 - 12 - 14 - 16 - 26 en 28. Vervolgens draai je je cardstock en maak je rillijnen op 2 en 12.

De rode lijnen in het patroon zijn dallijnen. Nadat je alles gevouwen hebt snijd je, wat in het patroon het grijze vlakje is eraf. De blauwe lijnen geven aan waar ik de flapjes heb ingeknipt om het tasje later aan de onderkant mooi dicht te plakken. De vouwlijnen naast de blauwe lijnen knip je ook in, tot de eerste vouwlijn.

Vervolgens plak je de hele bovenste flap naar binnen.
Daarna kan je de plakrand aan de zijkant voorzien van tape/ lijm en het tasje dicht plakken. Vervolgens kun je ook de onderkant dicht maken. Ik gebruik bij dit soort projectjes het liefst sticky tape omdat dat gewoon heel goed plakt.

Als laatst kan je lintjes door de gaatjes heen halen en aan de binnenkant knopen zodat je handvatten hebt.Nu de envelopjes. Makkelijker kan het niet met de Simply Scored Diagonal Plate. 
Dit is een plaat met diagonale groeven die je op de Simply Scored Scoring Tool kan leggen om envelopjes in allerlei maten te maken.
Heb je er geen ? Ik kan 'm voor je bestellen !

Om de envelopjes te maken neem je een stuk cardstock/ designer papier of Vellum, zoals dat ik gebruikt heb, van 5 x 5 ". Helaas is de Diagonal Plate alleen in inches te koop, maar dat mag de pret niet drukken !


Leg het stuk papier in de linker bovenhoek en plaats de Place Marker (dat lichtgrijze driehoekje) op de 2-3/8". Zo weet je precies hoe je zo moet rillen.
Vervolgens houd je je papier goed vast en ga je met je Stylus Tool vanaf het punt 2-3/8" helemaal naar de rand van het papier zodat je een strakke gerilde lijn krijgt.
Doe dit vanaf alle hoeken.
Je ziet dat je stukjes overlapt hebt. Die kleine driehoekjes knip je weg. Zie foto hier onder.Vervolgens maak je de randen goed scherp met een Bone Folder.


En gebruik Snail of Sticky Tape om het envelopje dicht te plakken !

Easy peasy toch ?

Succes !!!!5 opmerkingen :

 1. Dank je wel voor het lesje! Wat een enig tasje!! En zo klaar!!

  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht dat ik een reactie achter gelaten had....
  Ik vind hem enig! Bedankt voor het lesje!

  groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor deze duidelijke uitleg! Ik ga dit pinnen (-:
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is echt enig, heb net even proefje gemaakt (moet altijd eerst even met oud lelijk papiertje testen ... wat een zeikerd he haha), maar hij geweldig! Bedankt voor het delen! Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen